Amacımız Kurucular & Teknik Kadro Yapı Denetim Belgelerimiz İş başvuruları
Görevliler ve çalışmaları Yapı denetiminin aşamaları İskan ve proje için gerekli bilgi, belge ve evraklar

Yapı Denetim Kuruluşumuzun İlkeleri

  • Depreme karşı ve / veya sağlam bina yapımında can ve mal güvenliginin saglanmasi ve milli servetin korunması
  • Müsteri memnuniyeti
  • Yapilarin mevcut kanun hükümlerine ve standartlarina uygun olarak yapilmasi

Denkur Yapı Denetim kuruluşumuzun görev ve yükümlülükleri:

a) Yapinin temel sisteminin, arsanin jeolojik yapisina göre tanzim edilen jeolojik rapora uygunlugunu belirler.

b) Tasiyici sisteminin TSE 500'e ve afet bölgelerine yapilacak yapilar hakkinda yönetmelige göre hesaplanmasini garantiler.

c) Binanin isi yalitim yönetmeligi, mühendislik ve mimarlik projelendirme esaslari, imar plani diger ilgili yönetmelik, standart ve sartnamelere uygunlugunu belirler.

d) Yapida kullanilan her türlü malzemenin, imalatin ve yapi elemanlarinin standartlarina uygunlugunu test ederek test raporlarini ilgili idareye gönderir. Bakanlikça ve Türk Standartlari Enstitüsünce yeterliligi kabul edilen gerçek ve tüzel kisilere ait laboratuarlarda test ettirir.

e) Beton kalibi ve demir teçhizati kontrol edilerek Yapi Denetimi Uygulama Yönetmeligi eki örnek 5'e uygun tutanak tutulduktan sonra beton dökümüne müsaade edilir. Beton yapi denetim kurulusunun yardimci kontrol elemanlarinin sürekli gözetiminde dökülür ve beton numuneleri, mutlak döküm yerinde ve sorumlu mühendis veya mimar ile birlikte deneyi yapacak laboratuar sorumlusu tarafindan alinir.

f) Yapi Denetim Kurulusu, insaatta çalistirilan isçi ve ustalarin, mesleginin erbabi olduguna dair sertifika ve kullanilan malzemelerin TSE ye uygunluk belgelerini yapi müteahhidinden isteyebilir.

g) Yapi Denetim Kurulusunun uygun görmedigi malzeme, isçi, kalfa ve taseron, yapi müteahhidi tarafindan derhal santiyeden uzaklastirilir.

h) Yapi sahibinin istegi halinde, yapi müteahhidine ödeme yapmadan önce yapi sahibine ödemeye esas görüs bildirir.

i) Yapi Denetim Kurulusu yapi kullanma izninin alindigi tarihten itibaren yapinin tasiyici sisteminde meydana gelebilecek yapi hasarindan dolayi 10 yil süreyle, tasiyici olmayan diger kisimlardaki yapi hasarindan dolayi 2 yil süreyle sorumludur. Yapi Denetim Kurulusu, izinsiz yapilan degisikliklerden dolayi sorumlu tutulamaz.